Post Views: 523
Similar Posts
Πώς ήταν η αρχαία Αθήνα;
Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι, αν μη τι άλλο, παρήγορο και ενθαρρυντικό να ανακαλύπτει κανείς δημιουργούς όπως ο Δημήτρης Τσαλκάνης. Πρόκειται για τον δημιουργό της ιστοσελίδας Αρχαία Αθήνα 3D , όπου ο επισκέπτης της μπορεί να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και να περιηγηθεί σε διάφορες εποχές του…

3. Η διανομή των εθνικών κτημάτων
Κεφ. Β. Η Ελληνική Οικονομία κατά το 19ο αι. Σωτήριος Σωτηρόπουλος: 1871 Η Διανομή των Εθνικών Γαιών Το Αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα άρθρο του Βασίλη Πατρώνη, Επίκουρου Καθηγητή του Παν/μιου Πατρών στην Καθημερινή στις 24-01-2010 Οι Εθνικές Γαίες (Ελληνική Ιστορία, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) ΠΗΓΕΣ 1) Με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις και τα παραθέματα που ακολουθούν να…

V. Οι μεγάλες κατακτήσεις
Ιστορία Α’ Λυκείου 2. Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες Οι μεγάλες κατακτήσεις δε συνέβαλαν μόνο στη δημιουργία ενός μεγάλου και ισχυρού κράτους, ούτε έφεραν μόνο πλούτο και ευημερία στο ρωμαϊκό λαό. Είχαν και σημαντικές επιπτώσεις, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές στη ρωμαϊκή κοινωνία. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν έγιναν ορισμένες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις και ανεξάρτητα από την…
Από την Αρχαιότητα στο Μεσαίωνα
Στόχοι ΠΗΓΕΣ1) Να μελετήσετε το παράθεμα και να παρουσιάσετε τις διαφορές που παρουσιάζει η Αθήνα στα τέλη του 12ου αι σε σχέση με την Αθήνα της αρχαιότητας, όπως την ξέρετε με βάση τις γνώσεις σας. Η Αθήνα στα τέλη του 12ου αι.« Δεν υπάρχουν εδώ άνδρες που ασχολούνται με τη φιλοσοφία ή τις βάναυσες τέχνες… Θλίβεται από το…

2. Η εμπορική ναυτιλία
Κεφ. Β. Η ελληνική οικονομία το 19ο αι. Το Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης Οι απεργίες στη Σύρο 1879 (με σημαντική βιβλιογραφία) ΠΗΓΕΣ Αντλώντας στοιχεία από το κείμενο που ακολουθεί και αξιοποιώντας τις ιστορικές σας γνώσεις: α. Να αιτιολογήσετε την άποψη ότι «η παρακμή πόλεων του ελληνικού χώρου ήταν ένα σχεδόν γενικευμένο φαινόμενο». (Μονάδες 12) β….