ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 20ο Αι.
1. Η έξοδος, 2. Το πρώτο διάστημα, 3. Η Σύμβαση της Λοζάνης και η ανταλλαγή των πληθυσμών
Ιστορία Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Κεφ. Β. Η οικονομία το 19ο αι. ΠΗΓΕΣΑντλώντας στοιχεία από το παρακάτω κείμενο και αξιοποιώντας τις ιστορικές σας γνώσεις να αναφερθείτε στις συνέπειες που είχαν τα δάνεια της Επανάστασης στην μετεπαναστατική οικονομία της χώρας. Η παύση πληρωμών ήταν αναπόφευκτη· συνέβη το 1827. Οι ευρωπαίοι ομολογιούχοι άρχισαν έκτοτε να ωρύονται εναντίον των ελληνικών κυβερνήσεων και να…
Κεφ. Β’. Η ελληνική οικονομία το 19ο αι. Οι Έλληνες στη Διασπορά 15ος-21ος αι. Σελίδα για τον παροικιακό ελληνισμό από το Ίδρυμα Μείζωνος Ελληνισμού: http://www.fhw.gr/projects/migration/15-19/gr/v3/index.html ΠΗΓΕΣ Λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο του παραθέματος και τις σχετικές πληροφορίες του βιβλίου σας: α) Να προσδιορίσετε τους παράγοντες που επέτρεψαν την επέκταση των δραστηριοτήτων των Ελλήνων κεφαλαιούχων της Διασποράς…
Κεφ. Β. Η ελληνική οικονομία το 19ο αι. Το Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης Οι απεργίες στη Σύρο 1879 (με σημαντική βιβλιογραφία) ΠΗΓΕΣ Αντλώντας στοιχεία από το κείμενο που ακολουθεί και αξιοποιώντας τις ιστορικές σας γνώσεις: α. Να αιτιολογήσετε την άποψη ότι «η παρακμή πόλεων του ελληνικού χώρου ήταν ένα σχεδόν γενικευμένο φαινόμενο». (Μονάδες 12) β….
Κεφ. Γ’ Οι οικονομικές εξελίξεις κατά τον 20ο αι. Η εκστρατεία στην Ουκρανία Δεν είναι πολύ γνωστό το γεγονός. Ήταν απόρροια της συμφωνίας των Μεγάλων Δυνάμεων και του Ελ. Βενιζέλου μετά τη νίκη τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βοηθήσαμε τους συμμάχους στον πόλεμο για την κατάπνιξη της επανάστασης των μπολσεβίκων στη Ρωσία και πήραμε ως…
Historiana e-learning activity Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής δράσης του Euroclio “Engaging Educators to Use Online Tools: Online Self-Paced Course” δημιούργησα την ακόλουθη δραστηριότητα στην πλατφόρμα Historiana με θέμα το κυνήγι των μαγισσών στην Ευρώπη (15ος-18ος αι.) τις θρησκευτικές, οικονομικές και φυλετικές διαστάσεις και αιτίες του. Είναι μια διδακτική πρόταση που συνάδει με το αναλυτικό πρόγραμμα…
Οι ερευνητές της ελληνικής αρχαιότητας ονομάζουν συμβατικά αρχαϊκή την περίοδο από τα μέσα περίπου του 8ου αι. π.Χ. μέχρι και την πρώτη εικοσαετία του 5ου αι. π.Χ., γιατί αυτή ήταν η εποχή της προετοιμασίας και των απαρχών της οικονομικής, της πολιτικής και πολιτιστικής εξέλιξης του ελληνικού κόσμου. Η οικονομικοκοινωνική κρίση που προέκυψε στα τέλη της…
Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.