Similar Posts
Σημειώσεις από γραπτό λόγο- Διάγραμμα κειμένου
Άσκηση για πλαγιότιτλους Για κάθε μία από τις παρακάτω παραγράφους να δώσετε έναν πλαγιότιτλο. ( Πανελλαδικές εξετάσεις, ΕΠΑΛ 2012, Ευ. Παπανούτσος, Πρακτική φιλοσοφία, εκδ. Νόηση) ( Πανελλαδικές Εξετάσεις 2005, Νίκος Καζαντζάκης, ταξιδεύοντας, Αγγλία, εκδ. Καζαντζάκη) (Ρ. Σωμερίτης, Η δεοντολογία υπάρχει, την έχω συναντήσει… εφημ. Το Βήμα, 10.2.2002 (διασκευή). (Αθανάσιος Γκότοβος, Όταν το παρελθόν παιδεύει, εφημ….
Η «δίαιτα» των… e-mail!
Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ. Τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και γεμίζει την καθημερινότητά μας με άπειρες εικόνες, μηνύματα, ασταμάτητη ενημέρωση, αποσπασματικότητα, επιφανειακότατα και τελικά σύγχυση, διάσπαση της προσοχής μας και ανησυχία. Με μια σειρά αναρτήσεων, θα προσπαθήσουμε να ασχοληθούμε με τις διαστάσεις του θέματος και να προτείνουμε τυχόν εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης της τεχνολογίας στη ζωής…
Τα όρια της γλώσσας
Η Ζωή εν τάφω του Στρατή Μυριβήλη είναι ένα μυθιστόρημα που τοποθετείται στη σειρά των αντιπολεμικών βιβλίων που πήγασαν από τις οδυνηρές εμπειρίες του Α’ παγκοσμίου πολέμου (1914-1918), ενός πολέμου που όχι μονάχα στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, αλλά πρόσθεσε και μια άλλη πικρή εμπειρία, που προερχόταν από τη μακροχρόνια παραμονή των στρατιωτών στα χαρακώματα της…
Οι γεωγραφικές ποικιλίες της Γλώσσας- Ασκήσεις
2. Να αναπτύξτε μία παράγραφο (80-90 λέξεις) με τρία δομικά μέρη (θεματική περίοδο, λεπτομέρειες, κατακλείδα) χρησιμοποιώντας την εξής θεματική περίοδο: Τα τοπικά ιδιώματα και οι διάλεκτοι αποτελούν έναν ανεξάντλητο γλωσσικό θησαυρό, που πλουτίζει τη γλώσσα μας. 3. Στο απόσπασμα που ακολουθεί από το μυθιστόρημα του Σωτήρη Δημητρίου «Ν’ακούω καλά τ’ όνομά σου» να αντικαταστήστε τις τονισμένες λέξεις της ηπειρώτικης…