Ανακεφαλαίωση
Ιστορία Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών
Ανακεφαλαίωση και συμπεράσματα από το Κεφάλαιο Γ’ Οι οικονομικές εξελίξεις στον 20ο αι, που εμπεριέχεται στο “Από την αγροτική οικονομία στην αστικοποίηση”.
Ανακεφαλαίωση και συμπεράσματα από το Κεφάλαιο Γ’ Οι οικονομικές εξελίξεις στον 20ο αι, που εμπεριέχεται στο “Από την αγροτική οικονομία στην αστικοποίηση”.
Κεφ.Β. Η οικονομία το 19ο αι. Πώς ξεκίνησε ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα Ο σιδηρόδρομος: τραγούδι του Κώστα Βίρβου μελοποιημένο από τον Γιάννη Μαρκόπουλο Τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων το 2015 με θέμα τους ελληνικούς σιδηρόδρομους ΠΗΓΕΣΑντλώντας στοιχεία από τα παρακάτω κείμενα και αξιοποιώντας τις ιστορικές σας γνώσεις να αποτιμήσετε τη συμβολή του σιδηροδρομικού δικτύου…
Κεφ. Β. Η ελληνική οικονομία το 19ο αι. Το ιστορικό της αποξήρανσης της λίμνης Κωπαϊδας στον παρακάτω σύνδεσμο: http://viotikoskosmos.wikidot.com/kopaida Εικόνες από τη Διώρυγα της Κορίνθου σε διάφορες εποχές. Η ιστοσελίδα της Διώρυγας της Κορίνθου ΠΗΓΕΣ Με βάση τα παραθέματα και τον πίνακα που ακολουθεί καθώς και τις ιστορικές γνώσεις σας να αναφερθείτε στην πορεία των…
Κεφ. Γ’. Οικονομικές εξελίξεις στον 20ο αι. ΠΗΓΕΣ Αντλώντας στοιχεία από τα παραθέματα που ακολουθούν και με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις να προσδιορίσετε τους παράγοντες που συντέλεσαν στην ανάπτυξη του ελληνικού εργατικού κινήματος κατά τον 20ο αι. ΚΕΙΜΕΝΟ Α Η Θεσσαλονίκη ήταν η πιο ανεπτυγμένη βιομηχανικά πόλη των οθωμανικών Βαλκανίων και μετά το 1908…
Κεφ. Β. Η Ελληνική Οικονομία κατά το 19ο αι. Τα μεταλλεία του Λαυρίου και το Λαυρεωτικό ζήτημα ΠΗΓΕΣ Λαμβάνοντας στοιχεία από το παρακάτω κείμενο και αξιοποιώντας τις ιστορικές σας γνώσεις να αναφερθείτε στη μεταλλευτική δραστηριότητα στο Λαύριο. Ο Νόμος Υ’ περί Λαυρίου νομοθετήθηκε το 1871. Αφορούσε όχι μόνο στα υπόγεια αποθέματα αργυρούχου μολύβδου και ψευδαργύρου,…
Ιστορία Α’ Λυκείου Οι γνώσεις μας για τη ζωή των λαών που κατοίκησαν την Ιταλία πριν από τον 8ο αι. π.Χ. είναι ελάχιστες. Η ιστορική περίοδος αρχίζει ουσιαστικά, όταν ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην ιταλική χερσόνησο δύο ξένοι λαοί, οι Έλληνες και οι Ετρουσκοι, οι οποίοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ιστορικής της πορείας. Την ίδια εποχή…
Ιστορία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Κεφ. Α’ Ενοτ. 1&2 Λέξεις- κλειδιά 1814-1815 Νικήτριες Δυνάμεις του Μ. Ναπολέοντα (Αγγλία, Ρωσσία, Πρωσία, Αυστρία) Παλινόρθωση “παλαιού καθεστώτος” Εποχή Μέτερνιχ Τέλος του Ναπολέοντα και ίδρυση Ιερής Συμμαχίας έθνος λαός εθνικά κινήματα φιλελεύθερα κινήματα Ορισμοί παλαιό καθεστώς (ancien regime- ανσιέν ρεζίμ): (σελ. 245) Το καθεστώς της απόλυτης μοναρχίας, που δέχτηκε καίριο πλήγμα…
Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.