Για το σχεδιασμό των μαθημάτων Ιστορίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρατίθενται διδακτικά σενάρια και επιλεγμένο υλικό από την ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα Historiana, το οποίο με την κατάλληλη προσαρμογή, μπορεί να εμπλουτίσει τα μαθήματα.
Similar Posts
Ανάλυση στατιστικού πίνακα και χάρτη ως ιστορικών πηγών
Διδακτική πρόταση Post Views: 16
Η ζωφόρος του Παρθενώνα
Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου σχεδίασε το 2022 μια εξαιρετική ιστοσελίδα που αφορά τη ζωφόρο. Το μοναδικό αυτό έργο τέχνης, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρουσιάζεται στον επισκέπτη ως ένα πλήρες μνημείο, προκειμένου έτσι να αναδειχτεί η άδικη…
“Epidemias en Europa”/”Επιδημίες στην Ευρώπη”
Stoty of Implementation in Teaching with Europeana / Εφαρμογή διδακτικού σεναρίου στην πλατφόρμα Teaching with Europeana Η Ευρωπαϊκή πλατφόρμα “Τeaching with Europeana” περιλαμβάνει τόσο προτάσεις για διδακτικά σενάρια που βασίζονται σε υλικό από την Europeana, αλλά και περιγραφές των εφαρμογών αυτών των σεναρίων από άλλους εκπαιδευτικούς. Μία τέτοια περιγραφή είναι η δημοσίευσή μου , που…
The “Heritages of Hunger” Symposium
Άρθρο μου στο blog του EuroClio για το διαδικτυακό συμπόσιο του παραπάνω πρότζεκτ το Δεκέμβριο του 2021. Το πρότζεκτ αφορά τα κληροδοτήματα των λιμών στην ανθρωπότητα σε διαφορετικές περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας και διοργανώνεται από Roudbound University του Nimegen της Ολλανδίας. Post Views: 41
Γιάννης Ρίτσος, “Ο τόπος μας”
«Πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος με υπομονή και περηφάνεια» Το γνωστό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου από το σχολικό βιβλίο των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β’ Λυκείου υπήρξε μία πολύ πετυχημένη ανάρτηση στο “παλιό Φιλοblogικό”. Παραπέμπω, επομένως, σ’ αυτή την παλιά ανάρτηση για την ανάλυση του ποιήματος. https://filoblogiko.blogspot.com/2013/04/blog-post.html Διδακτικές προτάσεις Δημιουργικές αναζητήσεις των μαθητών (κατά την περίοδο…