ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 20ο Αι.
1. Η έξοδος, 2. Το πρώτο διάστημα, 3. Η Σύμβαση της Λοζάνης και η ανταλλαγή των πληθυσμών
Ιστορία Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Ιστορία Α’ Λυκείου Στην Αίγυπτο, όπως και στη Μεσοποταμία, καθοριστικός παράγοντας για την οργάνωση της ζωής και την εξέλιξη του πολιτισμού ήταν η άρδευση μεγάλων εκτάσεων γης από έναν ποταμό, το Νείλο. Ανάλογες οικονομικές συνθήκες με το χώρο της Μεσοποταμίας συνετέλεσαν στη συγκρότηση ιεραρχημένης κοινωνίας, στην κορυφή της οποίας βρισκόταν ο φαραώ. Τα επιτεύγματα του…
Κεφ. Β. Η Ελληνική Οικονομία κατά το 19ο αι. Σωτήριος Σωτηρόπουλος: 1871 Η Διανομή των Εθνικών Γαιών Το Αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα άρθρο του Βασίλη Πατρώνη, Επίκουρου Καθηγητή του Παν/μιου Πατρών στην Καθημερινή στις 24-01-2010 Οι Εθνικές Γαίες (Ελληνική Ιστορία, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) ΠΗΓΕΣ 1) Με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις και τα παραθέματα που ακολουθούν να…
Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1821-1936) Β. ΧΕΙΡΑΦΕΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Ιστορία Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών B. Χειραφέτηση και αναμόρφωση(1844 1880) 1. το σύνταγμα του 1844 from Vassiliki Yiannou ΠΗΓΕΣ Με βάση τα παραθέματα που ακολουθούν καθώς και τις ιστορικές σας γνώσεις να σχολιάσετε το δικαίωμα της καθολικής ψήφου για τους άντρες όπως…
Στόχοι Ορισμοί Θέματα= αρχικά ήταν μετακινούμενες στρατιωτικές μονάδες. Αργότερα, οι τοποθεσίες μόνιμης εγκατάστασης των στρατιωτικών μονάδων ονομάστηκαν θέματα και εξελίχθηκαν σε διοικητικές περιφέρειες, με ανώτερο διοικητή τον στρατηγό. Από τον 7ο αι αποτελούν τη βασική διοικητική διαίρεση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Στρατιωτόπια = κτήματα…
Κεφ. Γ΄ Οικονομικές εξελίξεις κατά τον 20ο αι. ΠΗΓΕΣ Λαμβάνοντας υπόψη το κείμενο που ακολουθεί και με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις να παρουσιάσετε τα χαρακτηριστικά, τις αρχές και τους στόχους του βενιζελισμού. Πέρα και πάνω από το χάρισμα του ηγέτη του, η ανεπανάληπτη δύναμη του Βενιζελισμού πηγάζει εξίσου από έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό αστικού εθνικισμού…
Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.