Αρχαία Α’ Λυκείου
Πρόταση διδασκαλίας με Φύλλο εργασίας για τις παραγράφους 25-27 του Κεφ. 1, του δεύτερου βιβλίου των Ελληνικών του Ξενοφώντα, στο πλαίσιο των Αρχαίων Ελληνικών της Α’ Λυκείου.
Πρόταση διδασκαλίας με Φύλλο εργασίας για τις παραγράφους 25-27 του Κεφ. 1, του δεύτερου βιβλίου των Ελληνικών του Ξενοφώντα, στο πλαίσιο των Αρχαίων Ελληνικών της Α’ Λυκείου.
Επιμέρους θέματα: Κυρίως παριστάνονται με εικόνες- σκηνές και αναφέρονται στη ζωή και το θάνατο. Οι εικόνες αυτές διαπλέκονται α) για να δείξουν ότι ζωή και θάνατος συνυπάρχουν, β) για να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τον πνιγμό της Ακριβούλας, προοιωνίζοντας την τραγική κατάληξη, γ) για να χρησιμεύσει η αντίθεση ως εκφραστικό μέσο στο διήγημα. Εικόνες ζωής Εικόνες…
Για το σχεδιασμό των μαθημάτων Ιστορίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρατίθενται διδακτικά σενάρια και επιλεγμένο υλικό από την ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα Historiana, το οποίο με την κατάλληλη προσαρμογή, μπορεί να εμπλουτίσει τα μαθήματα. Διαβάστε το άρθρο μου στο blog της Historiana. Post Views: 33
Ο Γεώργιος Βιζυηνός είναι ένας από τους σημαντικότερους νεοέλληνες πεζογράφους. Εμφανίζεται σε μια εποχή που στη χώρα μας οι πεζογράφοι στρέφονται στην περιγραφή της υπαίθρου με στόχο τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού. Έτσι καλλιεργήθηκε το ηθογραφικό διήγημα. Ο Βιζυηνός όμως πήγε πιο πέρα και πρόσθεσε και αυτοβιογραφικά χαρακτηριστικά στο έργο του. Χαρακτηριστικά του έργου…
Η Βιομηχανική Επανάσταση που είχε αρχίσει στην Αγγλία του 18ου αι, εξαπλώνεται και στα υπόλοιπα κράτη της Βόρειας Ευρώπης και στις ΗΠΑ. Μια νέα τάξη, η εργατική, έρχεται στο προσκήνιο, τα συμφέροντα της οποίας θα συγκρουστούν με αυτά της αστικής τάξης. Παράλληλα, κάνουν την εμφάνισή τους ο συνδικαλισμός και το γυναικείο κίνημα. Γίνεται και μια σύντομη αναφορά στα ιδεολογικά κινήματα…
Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.