Similar Posts
5. Το Ανατολικό Ζήτημα και ο Κριμαϊκός Πόλεμος
Έλληνες εθελοντές στο πλευρό των Ρώσων στον Κριμαϊκό πόλεμο. Η ρωσοτουρκική σύγκρουση στην οποία οι Αγγλογάλλοι έσπευσαν στο πλευρό των Οθωμανών… Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ellines-ethelontes-sto-plevro-ton-roson-ston-krimaiko-polemo-i-rosotourkiki-sigkrousi-stin-opia-i-anglogalli-espefsan-sto-plevro-ton-othomanon-giati-afti-i-simmachia-theorithike-anieri/ Όταν η χολέρα… έπιασε λιμάνι στον Πειραιά μαζί με την κατοχή των Αγγλογάλλων Post Views: 116
Coffee…for thoughts, Διδακτικό σενάριο για την Ιστορία με τη χρήση ταμπλετών
Ως μέλος του φετινού Teacher’s User Group “Teaching with Europeana” της πλατφόρμας Europeana.eu συμμετείχα με τη δημιουργία ενός διδακτικού σεναρίου για το μάθημα της Ιστορίας Β’ Λυκείου, με τη χρήση τάμπλετ στην τάξη. Το θέμα είχε ως αφόρμηση τον καφέ και μπορεί να συνδεθεί με τη χρονική περίοδο των Μεγάλων Ανακαλύψεων, της άνθησης του ευρωπαϊκού…
“Witch hunt: the dark side of early modern Europe (15th-18th c)” / “Το κυνήγι μαγισσών: μία σκοτεινή όψη της Νεότερης Ευρώπης (15ος-18ος αι.)”
Historiana e-learning activity Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής δράσης του Euroclio “Engaging Educators to Use Online Tools: Online Self-Paced Course” δημιούργησα την ακόλουθη δραστηριότητα στην πλατφόρμα Historiana με θέμα το κυνήγι των μαγισσών στην Ευρώπη (15ος-18ος αι.) τις θρησκευτικές, οικονομικές και φυλετικές διαστάσεις και αιτίες του. Είναι μια διδακτική πρόταση που συνάδει με το αναλυτικό πρόγραμμα…
H απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Ναζί, 12 Οκτωβρίου 1944
Στον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ένα σπάνιο βίντεο καθώς και φωτογραφικό υλικό από την ημέρα της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς (12 Οκτωβρίου 1944). Η ιστοσελίδα freeathens44.org περιλαμβάνει πλούσιο αρχειακό και εκπαιδευτικό υλικό για την εποχή, το οποίο μπορεί αν χρησιμοποιηθεί και στο πλαίσιο σχολικών εορτών και σχετικών εκδηλώσεων. http://freeathens44.org Post Views: 12
Η ζωφόρος του Παρθενώνα
Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου σχεδίασε το 2022 μια εξαιρετική ιστοσελίδα που αφορά τη ζωφόρο. Το μοναδικό αυτό έργο τέχνης, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρουσιάζεται στον επισκέπτη ως ένα πλήρες μνημείο, προκειμένου έτσι να αναδειχτεί η άδικη…