Ανακεφαλαίωση
Ιστορία Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών
Ανακεφαλαίωση και συμπεράσματα από το Κεφάλαιο Γ’ Οι οικονομικές εξελίξεις στον 20ο αι, που εμπεριέχεται στο “Από την αγροτική οικονομία στην αστικοποίηση”.
Ανακεφαλαίωση και συμπεράσματα από το Κεφάλαιο Γ’ Οι οικονομικές εξελίξεις στον 20ο αι, που εμπεριέχεται στο “Από την αγροτική οικονομία στην αστικοποίηση”.
Κεφ. Γ΄ Οι οικονομικές εξελίξεις στον 20ο αι. ΠΗΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ Το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος κατοχύρωνε την ανεξαρτησία της από την πολιτική εξουσία με διατάξεις που ήταν από τις πιο προωθημένες της εποχής.[…] Η κύρια αποστολή που ανατέθηκε στη νέα τράπεζα ήταν να εγγυάται τη μετατρεψιμότητα του νομίσματος. Για να την εκπληρώσει η τράπεζα…
Ιστορία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Κεφ. Α’ Ενοτ. 1&2 Λέξεις- κλειδιά 1814-1815 Νικήτριες Δυνάμεις του Μ. Ναπολέοντα (Αγγλία, Ρωσσία, Πρωσία, Αυστρία) Παλινόρθωση “παλαιού καθεστώτος” Εποχή Μέτερνιχ Τέλος του Ναπολέοντα και ίδρυση Ιερής Συμμαχίας έθνος λαός εθνικά κινήματα φιλελεύθερα κινήματα Ορισμοί παλαιό καθεστώς (ancien regime- ανσιέν ρεζίμ): (σελ. 245) Το καθεστώς της απόλυτης μοναρχίας, που δέχτηκε καίριο πλήγμα…
Κεφ. Β. Η ελληνική οικονομία το 19ο αι. Άρθρο για την ιστορία της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα του Χαροντάκη Δημήτρη στο “Βήμα” Η βιομηχανική αρχαιολογία στην Ελλάδα ΠΗΓΕΣ Λαμβάνοντας υπόψη το κείμενο του βιβλίου σας και το περιεχόμενο των παρακάτω παραθεμάτων να προσπαθήσετε να αναζητήσετε τους λόγους για τους οποίους η βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά…
Ιστορία Α’ Λυκείου 2. Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες Οι μεγάλες κατακτήσεις δε συνέβαλαν μόνο στη δημιουργία ενός μεγάλου και ισχυρού κράτους, ούτε έφεραν μόνο πλούτο και ευημερία στο ρωμαϊκό λαό. Είχαν και σημαντικές επιπτώσεις, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές στη ρωμαϊκή κοινωνία. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν έγιναν ορισμένες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις και ανεξάρτητα από την…
Κεφ. Β. Η οικονομία το 19ο αι. ΠΗΓΕΣΑντλώντας στοιχεία από το παρακάτω κείμενο και αξιοποιώντας τις ιστορικές σας γνώσεις να αναφερθείτε στις συνέπειες που είχαν τα δάνεια της Επανάστασης στην μετεπαναστατική οικονομία της χώρας. Η παύση πληρωμών ήταν αναπόφευκτη· συνέβη το 1827. Οι ευρωπαίοι ομολογιούχοι άρχισαν έκτοτε να ωρύονται εναντίον των ελληνικών κυβερνήσεων και να…
Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.