500 χρόνια στη Δυτική τέχνη μέσα από γυναικεία πορτρέτα. Ένα εκπληκτικό βίντεο!
Απολαύστε το!
Τώρα που η σκόνη των εξετάσεων καταλάγιασε, αναδημοσιεύω το ακόλουθο κείμενο που προσυπόγραψα ως μέλος της παραπάνω ομάδας, για να διαβαστεί με πιο νηφάλια σκέψη. Με μεγάλο προβληματισμό διαβάσαμε τα κείμενα που δόθηκαν για την εξέταση του μαθήματος “Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία” στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 για την εισαγωγή στα ελληνικά πανεπιστήμια, και πιο συγκεκριμένα…
Η Ευρώπη πάντα φάνταζε μακρινή και μπερδεμένη για τους Αμερικανούς. Και όσο πιο απομακρυσμένη είναι η χώρα από τον Ατλαντικό, τόσο πιο μπερδεμένη και εξωτική φαντάζει γι’ αυτούς. Είναι παρήγορο (;) πως γνωρίζουν, οι περισσότεροι, κατά πού πέφτει η Ρωσία (ή η πρώην ΕΣΣΔ, το αντίπαλον δέος του Ψυχρού Πολέμου), αλλά, sorry for the rest……..
Άρθρο μου στο blog του EuroClio για το διαδικτυακό συμπόσιο του παραπάνω πρότζεκτ το Δεκέμβριο του 2021. Το πρότζεκτ αφορά τα κληροδοτήματα των λιμών στην ανθρωπότητα σε διαφορετικές περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας και διοργανώνεται από Roudbound University του Nimegen της Ολλανδίας. Post Views: 41
Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ. Τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και γεμίζει την καθημερινότητά μας με άπειρες εικόνες, μηνύματα, ασταμάτητη ενημέρωση, αποσπασματικότητα, επιφανειακότατα και τελικά σύγχυση, διάσπαση της προσοχής μας και ανησυχία. Με μια σειρά αναρτήσεων, θα προσπαθήσουμε να ασχοληθούμε με τις διαστάσεις του θέματος και να προτείνουμε τυχόν εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης της τεχνολογίας στη ζωής…
Ο Μπέρτραντ Ράσελ, ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους του 20ου αιώνα, σε μια συνέντευξή του στο BBC το μακρινό 1959, αφήνει στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη δύο λέξεις: Γεγονότα και Αγάπη. Οι άνθρωποι προχωράνε στον πνευματικό τομέα όταν βασίζονται (και μπορούν να διακρίνουν) τα γεγονότα. Εξελίσσονται ως ψυχικά και κοινωνικά όντα όταν αποδέχονται και ανέχονται…
Συνέντευξη του Έλληνα φιλόσοφου και διανοητή Κορνήλιου Καστοριάδη Δημοσιογράφος: Συχνά λέγεται ότι η Ελλάδα είναι «προβληματική», στην Ελλάδα «όλα γίνονται στον αέρα», «χωρίς προγραμματισμό», «χωρίς βάρος». Με τέτοιες διαπιστώσεις συμφωνούν πολλοί. Αλλά περιορίζονται συνήθως μόνο στις διαπιστώσεις. Γνωρίζω ότι η ελληνική κατάσταση σας απασχολεί βαθιά. Ποια είναι η ερμηνεία σας για όσα συμβαίνουν; Γιατί συμβαίνουν έτσι…
Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.