Similar Posts
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης “Το μοιρολόι της φώκιας”
Επιμέρους θέματα: Κυρίως παριστάνονται με εικόνες- σκηνές και αναφέρονται στη ζωή και το θάνατο. Οι εικόνες αυτές διαπλέκονται α) για να δείξουν ότι ζωή και θάνατος συνυπάρχουν, β) για να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τον πνιγμό της Ακριβούλας, προοιωνίζοντας την τραγική κατάληξη, γ) για να χρησιμεύσει η αντίθεση ως εκφραστικό μέσο στο διήγημα. Εικόνες ζωής Εικόνες…
6. Η βιομηχανία
Κεφ. Β. Η ελληνική οικονομία το 19ο αι. Άρθρο για την ιστορία της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα του Χαροντάκη Δημήτρη στο “Βήμα” Η βιομηχανική αρχαιολογία στην Ελλάδα ΠΗΓΕΣ Λαμβάνοντας υπόψη το κείμενο του βιβλίου σας και το περιεχόμενο των παρακάτω παραθεμάτων να προσπαθήσετε να αναζητήσετε τους λόγους για τους οποίους η βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά…
10. Η πτώχευση του 1893 και ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος
Κεφ.Β. Η οικονομία το 19ο αι. Για τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η επιβολή στην Ελλάδα του Διεθνή Οικονομικού Ελέγχου διαβάστε εδώ. Η ελληνική πτώχευση του 1893, άρθρο του Βασ. Κρεμμυδά ΠΗΓΕΣ Αντλώντας στοιχεία από τα παρακάτω κείμενα και αξιοποιώντας τις ιστορικές σας γνώσεις, να καταγράψετε τα αποτελέσματα από την επιβολή…
Κεφ. 1. 2.Η βασιλεία του Ηράκλειου (610-641). Αποφασιστικοί αγώνες και μεταρρυθμίσεις.
Στόχοι Ορισμοί Θέματα= αρχικά ήταν μετακινούμενες στρατιωτικές μονάδες. Αργότερα, οι τοποθεσίες μόνιμης εγκατάστασης των στρατιωτικών μονάδων ονομάστηκαν θέματα και εξελίχθηκαν σε διοικητικές περιφέρειες, με ανώτερο διοικητή τον στρατηγό. Από τον 7ο αι αποτελούν τη βασική διοικητική διαίρεση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Στρατιωτόπια = κτήματα…