Similar Posts
Από την Αρχαιότητα στο Μεσαίωνα
Στόχοι ΠΗΓΕΣ1) Να μελετήσετε το παράθεμα και να παρουσιάσετε τις διαφορές που παρουσιάζει η Αθήνα στα τέλη του 12ου αι σε σχέση με την Αθήνα της αρχαιότητας, όπως την ξέρετε με βάση τις γνώσεις σας. Η Αθήνα στα τέλη του 12ου αι.« Δεν υπάρχουν εδώ άνδρες που ασχολούνται με τη φιλοσοφία ή τις βάναυσες τέχνες… Θλίβεται από το…

8. Το δίκτυο των σιδηροδρόμων
Κεφ.Β. Η οικονομία το 19ο αι. Πώς ξεκίνησε ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα Ο σιδηρόδρομος: τραγούδι του Κώστα Βίρβου μελοποιημένο από τον Γιάννη Μαρκόπουλο Τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων το 2015 με θέμα τους ελληνικούς σιδηρόδρομους ΠΗΓΕΣΑντλώντας στοιχεία από τα παρακάτω κείμενα και αξιοποιώντας τις ιστορικές σας γνώσεις να αποτιμήσετε τη συμβολή του σιδηροδρομικού δικτύου…
Διδακτική της ιστορίας
Άρθρο της Έφης Γεωργοπούλου στο tvxs με αρκετά ενδιαφέροντα διδακτικά παραδείγματα για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν διαφορετικές μορφές τέχνης στη διδασκαλία ενός ιστορικού θέματος. Διδακτική ιστορίας : H αισθητική εμπειρία ως μέσο κριτικού στοχασμού των εκπαιδευτικών Post Views: 58

IV. Πολιτισμοί της Δυτ. Μεσογείου και Ρώμη
Ιστορία Α’ Λυκείου Οι γνώσεις μας για τη ζωή των λαών που κατοίκησαν την Ιταλία πριν από τον 8ο αι. π.Χ. είναι ελάχιστες. Η ιστορική περίοδος αρχίζει ουσιαστικά, όταν ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην ιταλική χερσόνησο δύο ξένοι λαοί, οι Έλληνες και οι Ετρουσκοι, οι οποίοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ιστορικής της πορείας. Την ίδια εποχή…

Η ελληνική επανάσταση του 1821
Ιστορία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας Κεφ. Α’ Εν. 3 Πηγές Με βάση το παράθεμα και τις ιστορικές σας γνώσεις να προσδιορίσετε τον χαρακτήρα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. «Για την αδυναμία των Ελλήνων να επιτύχουν τη δημιουργία μιας κεντρικής εξουσίας, οι προσπάθειες που έκαναν προς αυτή την κατεύθυνση διατήρησαν μέσα τους την ιδέα της εθνικής…

Αρχαϊκή εποχή (750-480 πΧ)
Η οικονομική και κοινωνική οργάνωση της πόλης-κράτους. Η κρίση του ομηρικού κόσμου και η αντιμετώπισή της. Ο δεύτερος αποικισμός (8ος-6ος αι. πΧ). Λέξεις-κλειδιά πόλη-κράτος, ομηρική κρίση, β’ αποικισμός ΠΗΓΕΣ χαρακτηριστικά της πόλης- κράτους. Κείμενο 1 Η προέλευση της πόλης-κράτους και οι λόγοι ύπαρξης της Είναι φανερό λοιπόν ότι η πόλη δεν είναι η εγκατάσταση των…