Είναι μια διδακτική πρόταση που συνάδει με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας Γ’ Γυμνασίου και Β’ Λυκείου (Θρησκευτική μεταρρύθμιση & Αντιμεταρρύθμιση), αλλά και της Νεοελληνικής Γλώσσας Β’ Λυκείου (στερεότυπα ανάμεσα στα δύο φύλα).
Μπορείτε να βρείτε τη δραστηριότητα εδώ (στα Αγγλικά).
Κεφ. Γ’. Οι οικονομικές εξελίξεις κατά τον 20ο αι. Χρήσιμοι σύνδεσμοι Φωτόδεντρο: η πολυπρισματικότητα των ιστορικών πηγών- Το αγροτικό ζήτημα στις αρχές του 20ου αι. Το αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα Η επανάσταση των κολίγων και η δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα 105 χρόνια μετά Ο μάρτυρας της αγροτιάς ΠΗΓΕΣ Λαμβάνοντας υπόψη το παρακάτω παράθεμα και με…
Κεφ. Β. Η ελληνική οικονομία το 19ο αι. Το ιστορικό της αποξήρανσης της λίμνης Κωπαϊδας στον παρακάτω σύνδεσμο: http://viotikoskosmos.wikidot.com/kopaida Εικόνες από τη Διώρυγα της Κορίνθου σε διάφορες εποχές. Η ιστοσελίδα της Διώρυγας της Κορίνθου ΠΗΓΕΣ Με βάση τα παραθέματα και τον πίνακα που ακολουθεί καθώς και τις ιστορικές γνώσεις σας να αναφερθείτε στην πορεία των…
Στόχοι ΠΗΓΕΣ1) Να μελετήσετε το παράθεμα και να παρουσιάσετε τις διαφορές που παρουσιάζει η Αθήνα στα τέλη του 12ου αι σε σχέση με την Αθήνα της αρχαιότητας, όπως την ξέρετε με βάση τις γνώσεις σας. Η Αθήνα στα τέλη του 12ου αι.« Δεν υπάρχουν εδώ άνδρες που ασχολούνται με τη φιλοσοφία ή τις βάναυσες τέχνες… Θλίβεται από το…
Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου σχεδίασε το 2022 μια εξαιρετική ιστοσελίδα που αφορά τη ζωφόρο. Το μοναδικό αυτό έργο τέχνης, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρουσιάζεται στον επισκέπτη ως ένα πλήρες μνημείο, προκειμένου έτσι να αναδειχτεί η άδικη…
Άρθρο της Έφης Γεωργοπούλου στο tvxs με αρκετά ενδιαφέροντα διδακτικά παραδείγματα για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν διαφορετικές μορφές τέχνης στη διδασκαλία ενός ιστορικού θέματος. Διδακτική ιστορίας : H αισθητική εμπειρία ως μέσο κριτικού στοχασμού των εκπαιδευτικών Post Views: 58